mr. B.C.J. (Björn) Berden

Het advocatenkantoor wordt geleid door advocaat mr. B.C.J. (Björn) Berden. Van 1995 tot en met 1999 studeerde hij aan de Hogeschool Limburg Faculteit Hoger Economisch en Administratief Onderwijs richting Management Economie en Recht. In 2002 is hij afgestudeerd in het Nederlandse recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, thans Radboud Universiteit Nijmegen. 

 

Van 1999 tot en met 2002 is mr. Berden werkzaam geweest bij de Rabobank. Tijdens zijn rechtenstudie was hij onder meer werkzaam bij de Rechtswinkel Venlo e.o. Vanaf 2002 is hij ruim negen jaar als advocaat werkzaam geweest bij een groter advocatenkantoor in Roermond, alwaar hij zich richtte op de algemene rechtspraktijk.

 

Naast de algemene rechtspraktijk specialiseert mr. Berden zich in 2009 aan de Grotius Academie in het arbeidsrecht. Mr. Berden is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Arrondissement Limburg (VAAAL), alsook lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). 

 

Sedert 2010 is mr. Berden lid van de Jonge Bedrijven Sociëteit, een netwerkvereniging voor startende ondernemers.

 

In november 2011 richt mr. Berden advocatenkantoor Berden op.

 

Mr. Berden heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

  • arbeidsrecht (collectief ontslag, internationaal arbeidsrecht, medezeggenschap);
  • personen- en familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, jeugdbeschermingsrecht, ouderschap en erkenning).

 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

mr. M.A.C. (Marjolein) Selen

Marjolein Selen studeerde Recht en Arbeid, specialisatie Arbeid en Gezondheid aan de Universiteit van Maastricht. Gedurende haar bacheloropleiding heeft zij stage gelopen bij een middelgrote gemeente. Tijdens haar master in 2016 heeft ze stage gelopen bij Advocatenkantoor Berden. Na deze stage is zij per 01 juni 2017 in dienst getreden als paralegal bij Advocatenkantoor Berden en is zij op 23 augustus 2018 beëdigd tot advocaat.

 

Marjolein behandelt voornamelijk dossiers op het gebied van het arbeidsrecht en het personen- en familierecht. Buiten deze twee rechtsgebieden behandelt Marjolein ook dossiers met algemene juridische vraagstukken. In haar privé-leven is Marjolein betrokken bij lokale politiek en het verenigingsleven.

C.M.F. (Cindy) Berden-Schmitz

Begin 2013 is Cindy Berden-Schmitz tot het kantoor toegetreden. Zij is als office manager verantwoordelijk voor de financiële administratie en secretariële ondersteuning van het advocatenkantoor.

E. (Esmee) Franssen

Esmee Franssen studeerde HBO-rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens het afstuderen heeft ze stage gelopen bij Advocatenkantoor Berden. Na deze stage is Esmee per 1 juli 2019 in dienst getreden als paralegal bij Advocatenkantoor Berden. Momenteel volgt ze ook de master Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

 

Esmee Franssen ondersteunt de advocaten op kantoor binnen de verschillende rechtsgebieden.

R. (Rianne) Kempen

Vanaf juni 2021 is Rianne Kempen het team van Advocatenkantoor Berden komen versterken als juridisch secretaresse. U treft haar aan op onze receptie en daarnaast staat zij de advocaten en paralegal bij met administratieve medewerking en algemene werkzaamheden op kantoor.

 

Buiten kantoor staat Rianne bekend als dierenliefhebber en is ze muzikaal actief als zangeres in een band.