mr. B.C.J. (Björn) Berden

Het advocatenkantoor wordt geleid door advocaat mr. B.C.J. (Björn) Berden. Van 1995 tot en met 1999 studeerde hij aan de Hogeschool Limburg Faculteit Hoger Economisch en Administratief Onderwijs richting Management Economie en Recht. In 2002 is hij afgestudeerd in het Nederlandse recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, thans Radboud Universiteit Nijmegen. 

 

Van 1999 tot en met 2002 is Björn werkzaam geweest bij de Rabobank. Tijdens zijn rechtenstudie was hij onder meer werkzaam bij de Rechtswinkel Venlo e.o. Vanaf 2002 is hij ruim negen jaar als advocaat werkzaam geweest bij een groter advocatenkantoor in Roermond, alwaar hij zich richtte op de algemene rechtspraktijk.

 

Naast de algemene rechtspraktijk specialiseert Björn zich in 2009 aan de Grotius Academie in het arbeidsrecht. Björn is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Arrondissement Limburg (VAAAL), alsook lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). 

 

In november 2011 richtte Björn advocatenkantoor Berden op.

 

Björn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • arbeidsrecht (collectief ontslag, internationaal arbeidsrecht, medezeggenschap);
  • personen- en familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, jeugdbeschermingsrecht, ouderschap en erkenning).

 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 

Sedert 2022 is Björn tevens secretaris van de Stichting Ondernemers Centrum Reuver (SOCR), een samenwerkingsverband van lokale ondernemers.

mr. E. (Esmee) Franssen

Mr. Franssen studeerde HBO-rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens het afstuderen heeft ze stage gelopen bij Advocatenkantoor Berden. Na deze stage is Esmee per 1 juli 2019 in dienst getreden als paralegal bij Advocatenkantoor Berden. Naast haar werkzaamheden op kantoor heeft Esmee ook de master Nederlands recht gevolgd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Deze opleiding heeft zij in augustus 2022 afgerond.

 

Esmee is sinds februari 2023 als advocaat beëdigd. Zij behandelt voornamelijk dossiers op het gebied van het arbeidsrecht (specialisatie) en het personen- en familierecht.

 

In haar privéleven is Esmee betrokken bij het lokale verenigingsleven.

Rianne Kempen

Vanaf juni 2021 is Rianne Kempen het team van Advocatenkantoor Berden komen versterken als juridisch officemanager. U treft haar aan op onze receptie en daarnaast staat zij de advocaten bij met administratieve ondersteuning en algemene werkzaamheden op kantoor.

 

Buiten kantoor staat Rianne bekend als dierenliefhebber en is ze muzikaal actief als zangeres in een band.

Jill Jutting

Vanaf juni 2023 is Jill in dienst getreden bij Advocatenkantoor Berden als paralegal. Jill ondersteunt de advocaten juridisch inhoudelijk op het gebied van het familie- en jeugdrecht, alsook op het gebied van het arbeidsrecht. Ook beheert Jill binnen ons secretariaat, de uitvoering van de juridisch administratieve werkprocessen.

 

Naast haar werkzaamheden op ons kantoor is Jill derdejaars studente WO-rechtsgeleerdheid (ondernemingsrecht) aan de Tilburg University.

 

In haar vrije tijd is Jill vaak in de sportschool te vinden.

Nienke Jansen

Vanaf december 2023 is Nienke in dienst getreden bij Advocatenkantoor Berden als paralegal. Ook Nienke ondersteunt de advocaten juridisch inhoudelijk op het gebied van het familie- en jeugdrecht, alsmede op het gebied van het arbeidsrecht.

Daarnaast coördineert Nienke binnen ons secretariaat, de uitvoering van de juridisch administratieve werkprocessen.

Naast haar werkzaamheden op ons kantoor volgt Nienke de WO-Bachelor Nederlands recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

In haar vrije tijd is Nienke vaak in de sportschool te vinden en gaat ze graag op skivakantie.

Cindy Berden-Schmitz

Begin 2013 is Cindy Berden-Schmitz tot het kantoor toegetreden. Zij is als teamleidster verantwoordelijk voor de financiële administratie van het advocatenkantoor.